KARAKTERISIKA E UJIT

Uji në formën e tij të pastër, është lëng pa shije dhe pa erë. Ai është i domosdoshëm për të gjitha format e jetës dhe njihet edhe si tretësi më i gjithanshëm. Pa të, jeta siç e njohim ne, do të ishte e pamundur. Duket i pangjyrë në sasi të vogla për syrin tonë, megjithëatë mund të shihet si i kaltër në sasi të mëdha ose me vegla shkencore.

Uji është lëngu më i përhapur në toke.

 

KARAKTERISIKA E UJIT

Uji në formën e tij të pastër, është lëng pa shije dhe pa erë. Ai është i domosdoshëm për të gjitha format e jetës dhe njihet edhe si tretësi më i gjithanshëm. Pa të, jeta siç e njohim ne, do të ishte e pamundur. Duket i pangjyrë në sasi të vogla për syrin tonë, megjithëatë mund të shihet si i kaltër në sasi të mëdha ose me vegla shkencore.

Uji është lëngu më i përhapur në toke.

VETITË TRETËSE

Uji është një tretës shumë i mirë, tret shumë lloje substancash, shpesh quhet tretës universal falë strukturës së molekulës së tij që është dipolare.

Me dipolaritetin e tij shprehen të gjitha vetitë tretëse. Në ujë tretet: kripërat e shumta në natyrë, sheqeri, kripa, dioksidi i karbonit. Kurse substancat që nuk treten në ujë janë: squfuri, qelqi, vaji, benzina, goma, druri, masat plastike, rëra, hekuri etj.

CILËSIA E UJIT

Uji në formën e tij të pastër, është lëng pa shije dhe pa erë. Ai është i domosdoshëm për të gjithë format e jetës dhe njihet edhe si tretësi më i gjithanshëm. Pa të jeta do të ishte e pamundur! Shkencërisht uji quhet ndryshe edhe si tretësi universal dhe është e vetmja substancë e pastër që gjendet në natyrë.

Qëndro i freskët me Mida, uji është jetë!

CILËSIA E UJIT

Uji në formën e tij të pastër, është lëng pa shije dhe pa erë. Ai është i domosdoshëm për të gjithë format e jetës dhe njihet edhe si tretësi më i gjithanshëm. Pa të jeta do të ishte e pamundur! Shkencërisht uji quhet ndryshe edhe si tretësi universal dhe është e vetmja substancë e pastër që gjendet në natyrë.

Qëndro i freskët me Mida, uji është jetë!

RËNDËSIA E MINERALEVE QË PËRMBAN UJI:

Uji duhet të jetë i pasur me minerale të dobishme për trupin e njeriut.
“Mida” garanton konsumatorin për praninë e mineraleve të dobishme të poshtë përmendura, të domosdoshme për organizmin tonë, të tilla si:

MAGNEZI

Magnezi që mbron zemrën, veshkat, sistemin muskular dhe ndihmon tretjen. Magnezi është një bashkëfaktor në më shumë se 300 sisteme enzimash që rregullojnë reaksione të ndryshme biokimike në trup, duke përfshirë sintezën e proteinave, funksionin e muskujve dhe nervave, kontrollin e glukozës në gjak dhe rregullimin e presionit të gjakut [1-3]. Magnezi është i nevojshëm për prodhimin e energjisë, fosforilimin oksidativ dhe glikolizën.

Kalciumi si element integrues për kockat dhe i rëndësishëm për sistemin dentar.

Bikarbonatet në sasi të konsiderueshme ndihmojnë tretjen dhe janë pozitive për asimilimin e energjisë në formën e duhur.

H2O

Formula kimike e tij është H2O, që do të thotë se një molekulë uji përbëhet nga 2 atome hidrogjen dhe një oksigjen. Gjendet më tepër në oqeane dhe kësulat e akullta polare, edhe në re, lumenj etj. Në planetin tonë, uji është në lëvizje të vazhdueshme qarkulluese, duke përfshirë avullimin, reshjet dhe derdhjen në det.

Mund të përshkruhet jonikisht si HOH, me jonin hidrogjen (H+) i lidhur me grupin hidroksid (OH−). Uji është në ekuilibër dinamik midis gjendjes së gaztë dhe asaj të lëngët në temperaturë dhe trysni standarde. Uji në kontakt të gjatë me ajrin lidhet me dioksidin e karbonit (CO2), dhe merr një shije të athët acidi karbonik që nuk është i mirë për shëndetin.

Kontakt

Follow Us